Les meves caminades i els meus escrits.

Costa de Tarragona

 

Com a cloenda del curs hem escollit la costa de Tarragona, pensant que seria un bon punt per poder acabar la caminada banyant-nos a la platja. Ja sabem que les platges de Tarragona sempre son més calentones que no pas les de la Costa Brava. El que no havíem contat és que amb les temperatures tan altes com ens ha fet últimament potser aniríem al Pol Nord i també ens hi podríem banyar!

Començarem l'excursió en una cala que es diu CALAFAT. Antigament hi vivia la gent que es dedicava a CALAFATAR les barques. Tapaven amb estopa les juntures de les taules, -les fustes d´un vaixell - i les cobrien de brea, substància que les feia impermeables.

També passarem per la cala de Sant Jordi, i veurem el castell de Sant Jordi d´Alfama. Aquesta era una ordre militar catalana, que el Rei Pere I va instituïr i que va destinar a la costa mediterrànea coneguda com El DESERT D´ALFAMA . Era una terra erma, on ningú no hi volia viure. Per aquest motiu els pirates corses i els berberiscos no hi trobaven resistència i podien anar-s´hi a refugiar amb les seves naus. Amb la fortificació del Castell de Sant Jordi, aquesta bicoca se´ls hi va acabar.

Passarem per altres petites cales on l´aigua és blau-verda i molt transparent, recordant una mica les que vàrem disfrutar fa un parell d´anys a Menorca . Si aquest anys no podem acabar els curs amb una sortida de tres dies almenys podríem fer plans per el pròxim, fer-ne una de sonada. (Que no vol dir que ens hi presentem totes amb una trompeta!)

Dinarem a l´Ametlla de Mar, una població marinera que va ser fundada per un pescador de Benidorm, que va trobar allí el lloc ideal per desenvolupar la seva “indústria” pesquera. Hi ha qui diu que el nom li ve per les moltes ametlles que arriben a la platja després d'una tamborinada. Quan ha plogut terra endins, com que és terra d'ametllers, les rieres arrosseguen fins a la platja les ametlles que la pluja ha fet caure.

Que tinguem un bon dia i una bona banyada.

Maria Mercè.

 

 

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.  TOTTS, S.C.P.