Les meves caminades i els meus escrits.

Al bosc

I aquest bosc que mai s'acaba!... Deu ser per què estic cansat. No puja ni baixa, no té desnivells... no em tindria de cansar... Però no puc veure el cel. Només arbres i més arbres, uns troncs rectes que tots semblen ben iguals. Els van plantar tots alhora? Com és que van creixer tant? I tan rectes... Devia tenir ma de ferro el que els va ensinistrar. - Qué s'ensinistren els arbres? Tenen un cuidador com si es tractes de soldats que un sergent fa marcar el pas? Con és que en aquesta arbreda no n'hi ha cap que vagi tort? No feia vent mentre creixien? Cap d'ells es va despistar, va mirar a una altra banda i la copa va anar torta? No, tot semblen tallats pel mateix patró... Que avorrit un bosc així! I aquí hem de trobar bolets? Si en aquest bosc no hi viu ningú. Doncs, sí! Més aviat ho hagués dit: Aquí ja he vist un "pebràs". El cullo? No. que si no es necessita farà més servei al bosc. (Es el que he sentit a dir.)

 

Se fes pujada em cansaria, si baixés, relliscaria... ara és pla i no em sembla bé... Què vull?

 

M'estiro, . potser estirat veuré el cel i em passaran tots els mals. Ah! Es que tinc mals? Si no noto mal enlloc. Les cames... potser les cames no em porten... o és que no tinc ganes de caminar... Aquest bosc que és tant monòton... i et treu les ganes de tot!

 

I m' han portat al camp perquè em distregues...Un ·"pebràs " és distracció? Es clar, un pebràs no, però si m'imagino el que hi pot haver dessota del seu paraigua... els follets que s' hi amaguen... Si m'imagino una història d'aquelles d'explicar als nens... Però és que jo no tinc nens... Ni ganes d'inventar històries...

 

Quan se'ls acabaran les ganes de buscar bolets i tornarem cap a casa? Ara els sento que riuen, que fan gresca, n'han trobat! Es clar, jo aquí estirat no trobaré mai res. Ni ganes, no em fan il·lusió els bolets. Doncs que et fa il·lusió? Res!

 

-Va! Que ja has descansat prou! Aixeca't, tornem a casa... - la mare sempre donant ordres.- No facis aquesta cara! Demà et portaré a cal metge.

 

Maria Mercè.

 

 

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.  TOTTS, S.C.P.